Serengeti Park i Hodenhagen i Niedersachsen är Tysklands största safari och storviltsreservat med sina 1500 exotiska djur på över 220 hektar yta. Här kan du se giraffer, noshörningar, kameler och massor av andra djur.

Historia

1972 dök idén om Europas största safaripark upp men realiserades inte förrän 1974. Familjen Sepe har drivit parken sen den öppnades. När den öppnades hade den kostat närmare 20 miljoner tyska mark. Parken har utvecklats och byggts på allt eftersom. Parken var först med att ha vita noshörningar i en park i Europa. 1999 öppnade man en del i parken där man hade små apor där barn upp till åtta år kunde se olika små arter av apor. Vuxna fick inte komma in I just den här delen utan bara se dem utifrån. Den 23 mars 2006 föddes den första afrikanska elefantkalven I Europa på 30 år.

Buss eller egen bil

Du kan i en del av parken välja mellan att ta en busstur in bland alla djur eller köra din egen bil. I den hör inhägnaden kommer du nära djur som noshörning, giraff, bison, zebra, gepard, antilop, tiger och lejon. Du åker in i inhägnaden och åker en tur om tio kilometer där du ser djuren helt fritt och du kan ha turen att få dem alldeles bredvid din bil. Du kan även vara med om en djungelsafari där du får vara med om specialeffekter som tar dig genom realistiska noshörningsangrepp eller ett nervpirrande överfall av en afrikansk stam med infödingar eller varför inte korsa en brinnande bro?

Aquasafari och djungelsafari

I Aquasafarin åker ni istället båt genom ett äventyrligt flodlandskap, ungefär som Everglades i Florida. Här får du också uppleva specialeffekter som gör det hela ännu mer spännande. Den stora höjdpunkten under Aquasafarin är nog mötet med den jättelika King Kong. Du hamnar här ansikte mot ansikte med den välkända apan som har en överraskning till alla som besöker Aquasafarin. Det finns också en del i parken som kallas djungelsafari som är ett öområde på femton hektar. Här hittar du Tysklands största utbud av primater utan burar mellan dig och djuren. I området finns över 200 apor.

Nöjespark och nyheten interaktivt besök

Vid sidan av alla djur finns även en nöjespark där du kan uppleva både åkattraktioner och massor av olika showprogram. Här får du ytterligare ett äventyr inspirerat av alla stora upptäckare och äventyrare. Här finns något för hela familjen. Här blandas akrobatik, musik, magi och action till ett härligt program att njuta av alla dagar. En nyhet i parken är att djurens skötare, som känner djuren väl och vet vad de gillar, har skapat en app till din smartphone där du kan styra några olika funktioner. Du kan alltså bli en del av de som tar hand om och skämmer bort djuren.

Sova i parken

nattlig

Får du inte nog av parken och djuren under dagen så finns även möjlighet att stanna över natten. Det finns flera olika alternativ för hur du kan spendera din natt. Du kan välja mellan de så kallade Masai Mara-hyttorna som finns i alternativ som är perfekta för två eller större som är gjorda för familjer på upp till sju personer. Du kan även bo i tältstuga vid sjön Victoria eller i de nyare djungelstugorna som ligger i det närliggande området Katta.

Nästa inlägg

Julmarknad i Niedersachsen

lör feb 16 , 2019
För att hitta åt den rätta Julkänslan och stämningen inför jul brukar kvällar fyllda av pynt och mys med glögg och vänner vara något som […]

semesterlandet-niedersachsen.se © 2020