Sommar, sol och sjöbris. Under Maschsee Lake Festival är det medelhavsstämning i hjärtat av Hannover. Det här räknas som ett av de populäraste sommareventen i norra Tyskland så försök att få till ett besök om du kan!

Tre veckors fest

Under tre veckor på sommaren förvandlas området runt Maschsee till en enda stor festplats. Dag som kväll är stämningen vid Maschsee helt oemotståndlig men lite extra stämning faller på när mörkret faller på och ljuset från scener och stånd reflekteras i vattnet. Det är då den riktiga festen drar igång med ett spektakulärt program med musik och underhållning på flera scener längs sjöns strand som gör hela området till en spektakulär arena. Festivalen har funnits sedan 1986 och allt eftersom har fler och fler människor hittat till festivalen och dess mysiga stämning. Under den här festivalen finns något för alla åldrar så det är ett perfekt evenemang att åka med familjen på.

Medelhavsstämning

Med en perfekt blandning av palmer, live musik, uppträdanden och fantastisk mat och dryck gör att du får en känsla av Medelhavet. Du kan nästan tro att det är havet som glittrar där bredvid dig när du går längs vattnet. Här kan man verkligen hitta lugn och ro för själen samtidigt som du kan hitta roliga partyn som kan vara hela natten.

Matupplevelser

Om man ser från matsidan av festivalen så erbjuds här en stor variation av mer normala rätter men även specialiteter som du aldrig hört talas om innan du kom hit. Det finns även specialiteter för de yngre gästerna som kanske inte riktigt lärt sig utmana gommen med alla dessa läckra nyheter och exotiska variationer. För dem finns även under helgerna ett nyligen omgjort ”Children´s meadow” där de kan vara med på olika lekar och spel speciellt för dem.

Norr, Söder, Öster och Väster

Maschsee Lake Festival delas in i fyra områden runt sjön; norr, söder, öster och väster. De kallas North Bank, South Bank och så vidare. Du kan via festivalens hemsida lätt se var olika aktiviteter eller restauranger finns genom att hitta dem under rätt väderstreck. Du kan även hitta det du vill genom genre. Letar du party och nöjesliv har du en flik p hemsidan där allt finns listat så att du inte behöver missa ditt favoritparty. Du kan även få guidning på området om du inte känner dig manad att leta dig runt själv på området.

Planera resan

Maschsee Lake

Vill man besöka Maschsee Lake Festival gäller det att vara ute i god tid, inte för inträde utan för boende på rimligt avstånd och till vettigt pris. Eftersom det är ett evenemang som pågår i tre veckor kan man såklart hitta lugnare perioder om man så vill men många vill ju gärna vara på såna här tillställningar just när det är som mest folk. Ska man åka en familj med småbarn exempelvis kan det vara idé att kanske försöka hitta en lite lugnare period för sitt besök. Helt och hållet upp till var och en att välja hur man vill ha det!

Nästa inlägg

Heide Park

tor apr 25 , 2019
Heide park är en nöjespark som är belägen i Soltau som är en stad i Niedersachsen i norra Tyskland.  Första gången som parken öppnade var […]

semesterlandet-niedersachsen.se © 2020