För att hitta åt den rätta Julkänslan och stämningen inför jul brukar kvällar fyllda av pynt och mys med glögg och vänner vara något som många anser är viktigt. På senare år har det blivit omåttligt populärt för svenskar att åka till Tyskland på julmarknad för att hitta den där rätta feelingen. Man får då en ordentlig dos med stämning redan i början av december och kan återvända hem laddad med julstämning och mest troligt med något nytt pynt i packningen. I Niedersachsen hittar du julmarknader i alla dess nio städer där alla har något unikt att erbjuda

Kanske de vackraste

Hela december och oftast med början redan i november och ibland till och med in i januari håller alla julmarknader öppet för säsongen. Nu förförs människor med glöggdoft och pepparkakor i en härlig blandning med godis och annat smarrigt. I Tyskland finns de vackra korsvirkeshusen som ger en gemytlig stämning tillsammans med barockfasader och tegelstensgavlar. På historiska torg och i små gränder bjuder de välvårdade städerna in till riktigt julmys. Ljusslingor och vackra stånd ger dig en oförglömlig upplevelse.

Lüneburg imponerar

År efter år imponerar julmarknaden i Lüneburg med bland annat den största adventskransen i Europa. Staden är kända för sitt salt så givetvis hittar du detta i oändliga varianter. Marknaden är uppbyggd som små julbyar framför stadens rådhus och här fylls gatorna av festlig musik och mat och dryck i massor.

Celle, Göttingen, Goslaroch Hameln

I Göttingen och Celle satsar man på känslorna fridfullhet och nostalgi så det är städer att välja om du vill ha en lugn och vacker upplevelse. I Göttingen får man inte missa att dricka ett glas av deras berömda Glübier som är öl kryddat med ollika glöggkryddor, en variant av den annars så kända Glüwein. Goslar som är en stad som finns med på Unescos världsarvslista bjuder med sina fackverkshus på en oförglömlig miljö och upplevelse.

Wolfenbüttel och Hildesheim

I Wolfenbüttel hittar du fem helt sagolika temagårdar som är svårslagna i sin genre. De har hela 21 sagovitriner med massvis av detaljer som hör till höjdpunkterna på denna marknad. I Hildesheim får man inte missa den fantastiska utsikten från det högsta kyrktornet i hela Niedersachsen.

Hannover, Braunschweig och Wolfsburg

sprängfyllda med hantverk av olika slag

Den största marknaden i regionen står delstatens huvudstad för. I Hannover finns uppåt 200 stånd sprängfyllda med hantverk av olika slag. Givetvis finns all den traditionella maten och alla godsaker man inte vill missa. Du bör inte missa ett besök i Önskebrunnsskogen där du vid Oskar Winter-brunnen kan få din önskan uppfylld. I Braunschweig njuter du av din glögg på flottar ute i vallgraven vilket ger dig en unik och oförglömlig upplevelse. I Wolfsburg förvandlas bilparken till ett härligt vinterland med en is på 6000 kvadratmeter där du kan se shower med professionella isdansare från hela världen och även erbjuds åka själv om du det vill.Att åka till en tysk julmarknad är något alla borde få göra, speciellt de som gillar julen och allt det som hör till. Om möjligheten dyker upp att få åka till en julmarknad så är det ett tillfälle att ta i akt!

Nästa inlägg

Fyrverkerier I Hannover

tor mar 7 , 2019
Varje år sedan 1990 har den vackra och kulturella staden Hannover i Niedersachsen i norra Tyskland arrangerat en numera välkänd fyrverkerifestival. Här bjuder man in […]

semesterlandet-niedersachsen.se © 2020