Heide park är en nöjespark som är belägen i Soltau som är en stad i Niedersachsen i norra Tyskland.  Första gången som parken öppnade var 19 augusti 1978. Nöjesparken är den största i sitt slag i Tyskland med sina 850 000 m². Det finns cirka 40 olika åkattraktioner i parken varav sex stycken är olika berg och dalbanor. Säsongen varar mellan mars och november.

Populära attraktioner

Några exempel på parkens åkattraktioner är först den populära Big Loop som öppnade redan 1983 och som fortfarande finns kvar. Du har Schweizer Bobbahn från 1994, Grottenblitz från 1985, Limit från 1999, Desert Race från 2007 och Indy-Blitz från 2008. Fram tills Liseberg öppnade sin Balder var Heide parks Colossos från 2001 världens brantaste berg och dalbana i trä. Det finns olika attraktioner för alla olika åldrar så att även de små barnen ska kunna ha en trevlig tid i parken. Det finns även ett hotell med pirattema i direkt anslutning till parkens entré. Om man föredrar att bo i stuga finns även ett sådant alternativ.

Biljetter och ägande

Merlin Entertainments

Parken ägs av Merlin Entertainments som är måna om att hålla parken i gott skick och skapa bra erbjudanden och attraktioner för sina gäster. Det finns ofta specialerbjudanden för grupper och skolor. Åker du inte en stor grupp utan kanske familjen finns det olika typer av biljetter. Beroende på hur länge man ska vara i parken så kan man välja att antingen köpa endagsbiljett, ett säsongskort, ett VIP säsongskort eller ett årligt pass. Med säsongskortet slipper man väntan vid kassan och man tjänar in det redan efter andra besöket. VIP säsongskortet har samma fördelar som det vanliga säsongskortet plus att det även ingår gratis parkering och en express butler kupong som ger dig möjligheten att reservera en plats i kön för att slippa stå och vänta på att få åka sin favorit attraktion. Betalar du ytterligare 15 euro får man ta med en vän på speciellt utvalda dagar. Med det årliga passet har man ett års gratis entré till både Heide Park och till Legoland. I parken finns det även en souvenirbutik där man kan köpa med sig grejer att antingen ge bort till någon eller att ha kvar för sig själv för att ha som minne från de olika saker man själv har upplevt i sitt liv.

Bra att veta i parken

Det finns även gratis WI-FI i hela parken för de som kanske måste kunna kolla om de fått ett viktigt mejl eller för ungdomar som gärna vill vara uppkopplade. För de som har funktionshinder finns anpassningar gjorda med till exempelvis handikapparkeringar och handikapptoaletter.  Som besökare med speciella behov kan du informera dig i Servicecenter om tillträdesvillkor för våra attraktioner och du får då en guide som gör ditt besök enklare och smidigare. Det finns flera olika matställen inne i parken så att alla kan hitta något som passar. Det finns så att man kan välja ett vegetariskt alternativ om man vill men man kan även ta med sig egen mat om man hellre skulle vilja det. På våra biljettkontor och i våra restauranger kan du betala med EC-Card, MasterCard, Visa-Card, American Express och självklart kontant. Uttagsautomater finns vid Heide Park Shop, Treasure Chest, Adventure Hotel och Holiday Camp. Parkeringsavgiften för vår parkeringsplats kan betalas kontant eller direkt vid din entré.

Nästa inlägg

Barockmusik i Göttingen

sön maj 5 , 2019
I Göttingen, Niedersachsen i Tyskland, finns den kanske största Barockmusikfestivalen i världen. Den Internationella Händelfestivalen i Göttingen grundades år 1920 och är en av de […]

semesterlandet-niedersachsen.se © 2020