Varje år sedan 1990 har den vackra och kulturella staden Hannover i Niedersachsen i norra Tyskland arrangerat en numera välkänd fyrverkerifestival. Här bjuder man in världens främsta pyrotekniker till den absolut häftigaste tävlingen i fyrverkerier i Europa. Tävlingen pågår över fem helger mellan maj och september där fem länder tävlar om att bli den internationella ”fireworks champion” Varje år tävlar olika länder och de har oftast anhängare från sitt eget land med sig som stöd.

Herrenhausen garden

Tävlingen hålls i den vackra trädgården Herrenhausen Garden som med sin barocka atmosfär ger extra känsla till arrangemanget. Varje år räknar man med 50 000 besökare. Det är alltid väldigt kända pyrotekniker som är med i tävlingen och visst är det fantastiskt att det finns tävling i detta eftersom det är en konstform som annars bara används vid ytterst speciella tillfällen. Det är alltid roligt när speciella kunskaper kan uppmärksammas. Det lag som gick vinnande ur året innan är de som brukar få öppna och ta den första dagen för sin uppvisning.

Evenemanget pågår hela kvällarna

Lagets uppgift är såklart att fylla himlen med läckra fyrverkerier. Programmet ska räcka i 25 minuter och innehålla en fyra minuter lång sektion som ska kopplas till den historiska trädgården där fyrverkerierna utspelas. Underhållningen börjar redan tidigt under kvällen i den vackra trädgården med sina vackra omgivningar. Besökarna har möjlighet att ta del av bland annat teaterföreställningar och live musik innan den magnifika föreställningen framträder på himlen. Det är svårt att inte bli lite tagen av kombinationen av musik, drama och det spektakulära skådespelet på himlen.

Det vackra Hannover

Det vackra Hannover

Den vackra och tyvärr dyra staden Hannover bjuder besökarna på massor bra mat och dryck tillsammans med vacker miljö. Du kan här besöka allt från små vackra caféer och bistros till restauranger med teman eller det som kallas ”foodie outlets” som alla erbjuder något unikt. Vill du gå på en jazzrestaurang eller en nattklubb, eller en stor variation däremellan, valet är ditt och de allra flesta kan hitta exakt det man önskar i Hannover.

Den kungliga trädgården

Den kungliga trädgården där eventet hålls är värt ett besök i sig. Trädgården vann 2015 ”the European Garden Award” och har varit en turistattraktion i sig i över 300 år. Trädgården lockar turister från hela världen och än mer känslofyllt och vackert blir det där tillsammans med alla fyrverkerier. Man önskar att det 25 minuterna aldrig skulle ta slut. Känslan av de vackra omgivningarna i den kungliga trädgården tillsammans med detta vackra skådespel på himlen blir lätt en hisnande upplevelse. Har man en gång besökt tillställningen så är det svårt att låta bli att återvända år efter år.

2019

I år kommer evenemanget att som vanligt hållas mellan maj och september. Det första tillfället är 26e maj följt av 9e juni, 18e augusti, första september och det sista går av stapeln 15e september.  Det gäller att vara ute i god tid för att hitta ett bra boende under dessa datum eftersom Hannover är en populär stad även i utan detta evenemang.

Nästa inlägg

Klimahaus och Auswandererhaus i Bremerhaven

tis mar 26 , 2019
Klimahaus I Jules Vernes saga Jorden runt på åttio dagar tar det så många dagar att runda jorden. Du behöver inte så lång tid för […]

semesterlandet-niedersachsen.se © 2020